BONUSY

FERMENTÁCIA- NOVÉ !!!

Fermentácia je prirodzený spôsob spracovania potravy. V živočíšnej ríši je človek jediný tvor, ktorý sa naučil svoju potravu spracovávať a využívať tak pozitívny efekt takto upravenej potravy. Fermentácia patrí k tisícročia používaným spôsobom spracovania. Slúži jednak na dlhodobé uchovánie, pretože obsah produkovaných organických kyselin bráni ďalšiemu rozkladu a množeniu nežiadúcich mikroorganizmov. Okrem toho však fermentovana strava obsahuje aj množstvo látok, ktoré vznikajú pôsobením probbiotických, prospešných mikroorganizmov. Tieto látky majú pozitívny , ochranný a hojivý efekt na našu črevnú bariéru. A o tej sme si toho povedali už veľa. 
Preto by bola veľká škoda, keby sme sa museli tvalo vzdať fermentovaných potravín.

Ani HIT , ani IgG potravinová intolerancia na kvasnice  nemusia byť prekážkou. Zistite ako na to

Ako spolu súvisia IGG intolerancie a HIT ?

Ako sa zorientovať a akú diétu dodržiavať pri súčasnom výskyte oboch ? 

Príčinou histamínovej intolerancie je najčastejšie poškodenie čreva a znížená funkcia enzýmu DAO- deaminooxidázy. To vedie po príjme potravín s vyššou hladinou histamínu k histamínovým príznakom.  HIT je veľmi často príznakom poškodenia črevnej sliznice pri inom, základnom ochorení... napríklad pri ZIPS...  Liečbou základného ochorenia, teda liečbou ZIPS eliminačnou diétou a regeneráciou mirkobiomu dokážeme liečiť súčasne aj HIT.  

Krehké trávenie- základné vyšetrenia

Nad diagnózou ZIPS by sme mali uvažovať po absolvovaní základných vyšetrení u praktického lekára ale i špecialistov. Po ich "negatívnom " výsledku  je vhodné ďalej pátrať po diagnóze ZIPS a tu sú na mieste testy IGG protilátok proti strave.

Súbory na stiahnutie